*Event

Avui m’agradaria parlar del substantiu *event, una forma que he constatat que és força corrent però que en català no és correcta. Aquesta forma s’utilitza sobretot per fer referència a un ‘esdeveniment social que organitza una entitat o una persona’.

Quines alternatives tenim? Hi va molt bé esdeveniment. També podem fer servir, segons el context, formes amb un significat una mica més precís, com ara acte celebració.

 • Per commemorar els vint-i-cinc anys de la seva mort van organitzar un acte senzill, al qual van assistir una cinquantena de persones.
 • El blog informa dels esdeveniments nocturns per a joves que se celebren a la ciutat.

4 Responses to *Event

 1. Ectòrix ha dit:

  Ah, sí, una paraula prou corrent. Pitjor és “aconteixament”. Aix!

 2. ficahilallengua ha dit:

  Ai, sí! Podríem dir que d’alguna manera *event és la versió moderna de l’*aconteixement? :S Tot i que aconteixement té un àmbit semàntic més ampli.

  Gràcies per l’apunt, Ectòrix! Tenia previst que aconteixement fos el tema del proper post. He preferit separar les dues parauletes per no embolicar gaire…

 3. Fernando ha dit:

  A castellà d’Europa, “evento” amb el sentit de acte programat tampoc no és correcte. A Espanya, “evento” només significa (o significava fins ara) succès imprevist. El sentit de “esdeveniment social” era fins ara propi d’alguns països d’America.

 4. ficahilallengua ha dit:

  Tens raó, Fer, fins fa poc aquest ús tampoc era habitual en el castellà d’Espanya (potser s’ha estès per l’efecte Facebook?). De fet, he vist que la RAE sí que recull aquest significat i explica que és propi d’alguns països de l’Amèrica Llatina.

  Moltes gràcies pel comentari!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: