Tàpera

Una tàpera és una poncella de la planta taperera. (Una poncella és una flor abans d’obrir-se, quan encara té forma de botonet.)

Les tàperes, que tenen un gust amarg molt característic, s’adoben en vinagre per poder-se menjar i sovint es fan servir com a condiment, per exemple al peix, a la pasta o a la pizza.

En castellà se’n diu alcaparra. Recordeu que en català, si ho volem dir bé, no en podem dir alcaparra; n’hem de dir tàpera.

2 respostes a Tàpera

  1. Orèn escrigué:

    Les teves entrades em resulten molt profitoses perquè m’empenyen a aprofundir en els temes.

    Sabia que de [la alcaparra] se’n diu tàpera i de [el alcaparrón] taperot, però desconeixia la diferència entre l’una i l’altre.

    He cercat a Google i a YouTube i he entès més bé quina és la diferència entre una tàpera i un taperot.

    Com tu bé dius, la tàpera és la poncella de la flor de la planta taperera [la alcaparrera, el alcaparro o la alcaparra]: [la alcaparra].

    El taperot [el alcaparrón] , que no té res a veure amb la flor, és el fruit de la taperera: on hi ha les llavors. Són dues coses totalment diferents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: