Corbatí

Un corbatí és una tireta de roba que es col·loca al coll de la camisa i amb la qual es fa un llaç a la part del davant. Ara hi ha molts corbatins que es venen amb el llaç fet i que se subjecten amb un gafet.

Del corbatí també se’n diu corbata de llacet. Com en dieu vosaltres?

Recordeu que en català no se’n pot dir pajarita (aquesta es la forma castellana).

Anuncis

4 Responses to Corbatí

 1. Orèn ha dit:

  Després de llegir les definicions en castellà i en català dels termes: corbata, corbata de llacet i corbatí [ corbata, pajarita y corbatín], arribo a la conclusió que tot és molt ambivalent i per tant tot resulta molt embullat.

  Per simplificar, jo advocaria per anomenar corbata a la peça de roba que es col·loca al voltant del coll i amb la qual es fa un nus.

  Anomenaria corbata de llacet, a la tireta que es col·loca al voltant del coll i amb la qual es fa un llaç.

  Anomenaria corbatí, a la tireta amb un llaç ja fet al davant, que es posa al voltant del coll i es corda amb un gafet a la part del darrere.

 2. Orèn ha dit:

  Jo, els catalogaria de la següent manera:

 3. Orèn ha dit:

  Quan jo era adolescent, la meva germana que estudiava a les Trinitàries i portava uniforme, duia una corbata amb una veta elàstica que es cordava amb un gafet. Tot i que he llegit en castellà que en diuen “corbata con remate elástico”, jo en diría corbata de gafet.

  • Marta Breu ha dit:

   Interessants aquestes diferències que proposes. Però és una proposta teva o realment has constatat que es fan, aquestes diferències, a la pràctica?

   Jo he vist corbatins (d’aquests que venen fets) amb gafets tant a davant com a darrere i fins i tot que se subjecten amb velcro… De fet el corbatí no deixa de ser una corbata tal com l’entenem (una tira de teixit) que es corda amb un llaç al davant. N’hi ha de tants tipus que no sé si val la pena restringir una forma a un tipus de corbatí concret… Però, vaja, això és el que dic jo ara sense pensar-hi gaire.

   Per cert, ara afegiré a l’entrada la forma corbata de llacet com a sinònima de corbatí; crec que és interessant incloure-la també.

   Gràcies pel teu comentari!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: